30 Ağustos 2012 Perşembe

Kisa bir ara

Ertesi gun turkiyeye gitmek uzere yola cikacagimiz icin bir suredir hazirliklarla ugrasiyorum.. Tum esyalarimizi toparlayip bir yandan da iki bebisimle ilgilenirken yine de yazmaya calisiyordum bloguma birseyler.. Ama artik sadece bir gunum kaldi ve ara verdigimi sizlere de haber vereyim istedim.. Turkiyeye gittigimde de hemen yazabilecegkmi sanmiyorum, malum evimize yerlesmek zaman alicaktir...

7 yillik evli olarak daha yeni ev kuruyor olmam bana evleniyormusum gibi hissettiriyor:) ayni evlenirkenki gibi heyecanliyim evim ve esyalarim olucak artik diye:) cunku evlendikten bir hafta sonra amerikaya gittigimden beri disarlardayim boyle, artik oturalim evimizde dimi ama:)

Insallah bir sonraki yazimi kendi evimden paylasirim:) dualarinizi bekliyorum, gorusuuruuuuzzz:)

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Mayalı Poğaça

Hala guzel bir pogaca tarifi yazmadigimi farkettim, hemen ise koyuldum.. bu yaptiklarim da dahil , ne zaman buradaki arap arkadaslara pogaca yapsam, ilk yiyenler hep sasiriyorlar.. ekmek zannediyorlar, icinden peynir cikiyor filan.. degisik geliyor onlara.. hepsi de tarifini istiyor sonra:) verelim biz de tarifi

Malzemeler
maya icin
1 paket toz maya
1 cay bardagi ilik su
2 tatli kasigi seker

hamur icin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
1 tatli kaşığı tuz
hazirlanan maya
aldigi kadar un

icine
peynir-maydanoz

Yapilisi
* mayayi hazirlamak icin bir kasede ilik suya mayayi ve sekeri koyup karistirin
* mayayi bir kenara koyup hic oynatmayin ve degmeyin, bekleyin kabarsin:)
* o sirada diger butun malzemeleri yogurma kabina koyun
* mayaniz kabarinca onu da ekleyip guzelce yogurun
* uzerini kapatip 1 saat beklemeye alin
* bir saat sonra istediginiz buyuklukte (genelde ceviz kadar) elinize alip yassilastirin
* icine maydanozlu peynirden biraz koyup hamurun kenarlarini ortada birsetirin
* birlesen kisim altta kalacak sekilde tepsiye dizin
* uzerlerine yumurta sarisini surup arzuya gore corek otu, susam serpin
* 180 derece onceden isinmis firinda pisirin

26 Ağustos 2012 Pazar

Makarna Salatası

Benim cok sevdigim, ama esimin pek sevmedigi (yine de gayet iyi yiyor ama, severmisin deyince 'hic sevmem' oluyor) makarna salatasini yaptim misafirler icin.. bence cok guzel oldu, Asudem de Ervam da yediler.. esim de yedi, sevmez ama yedi:))

Malzemeler
yarim paket makarna
1 kutu konserve bezelye
1 kutu konserve mısır
renkli biber (ben 1 tane kirmizi,bir tane sari biber kullandim)
salatali tursusu ( bende yoktu eklemedim)
yarim bardak mayonez
1 bardak yogurt
tuz

Yapilisi
* makarnayi haslayip suzun
* derin bir karistirma kabina alip, icine bezelye misir ve minik minik dogranmis biberleri ve tursulari ekleyin
*yogurt, mayonez ve tuzunu da koyup karistirin ve servis tabagina alin
* hazirladiktan sonra bir sure bekleyecekse salata, servis ederken biraz daha yogurt ya da mayonez koyarak tazeleyebilirsiniz..

Sütlü İrmik Helvası

Artik Almanya defterini kapatiyoruz ve donus hazirliklarina coktan basladik.. dün de Turkiyede evimizi tuttular, esyalar da hazir.. cok sukur gidip yerlesmek kaldi bize..
Burda evimizi kapatacagimiz icin ne malzeme varsa ona uygun birseyler pisirip komsulara dagitiyorum.. dun de evdeki irmigi kullanmak icin irmik helvasi pisirdim.. ilk kez :) tarifini www.devletsah.com adresinden aldim, ben begendim, pek helva sevmememe ragmen guzeldi.. buyrun;

Malzemeler
2 bardak irmik
1,5 bardak şeker
1,5 bardak süt
2 bardak su
125 gr tereyag
1 kasik kadar cam fistigi (ben eklemedim)

Yapilisi
* tencerede yagi eritip irmikleri ekleyin
* irmik kahverengilesinceye kadar guzelce kisik ateste kavurun
* bu arada sütü ve suyu kaynatin
* guzelce kavrulan irmiğe kaynamis sut ve suyu ekleyip kapagini kapatin
* suyunu cekene kadar bekleyin
* suyunu cekince altini kapatip sekerini koyun
* 10 dk demlensin
* bu arada da fistiklari kavurup ekleyebilirsiniz
* tarcinla susleyerek de servis yapabilirsiniz

23 Ağustos 2012 Perşembe

Kahvaltılık Sosis

Bu seneki ramazan bayraminda kahvalti icin Asudemin cok sevdigi sosisten ve kocamin cok sevdigi mantarli yumurtadan yaptim.. onu da paylasicam insallah.
Zamaninda annemin bize yaptigi bu sosisi simdi bende kizima yapiyorum..

malzemeler
4-5 tane sosis
1 kasik tereyag
1 kasik salca
yaklasik 1 bardak su

yapilisi
*yagi tencereye koyup eritin
*uzerine salcayi koyup bir iki karistirin
*ince ince kestiginiz sosisleri ekleyip biraz karistirin
*son olarak suyunu koyup orta ateste pisene kadar tutun

Revani Tatlisi

Iste beklenen tarif:) Bayramda yaptigim ve yabanci arkadaslarin da begenisini kazanan tarifi daha fazla bekletmeyelim ve yazalim istedim.. tarif www.misssgibi.com'dan, buyrun bakalim

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık un
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

serbeti icin
2 bardak su
2 bardak şeker
3-4 damla limon

Yapilisi

* once serbeti hazirlamak icin seker ve suyu kaynatin, 20 dk kadar kaynadiktan sonra limonu damlatip kapatin, serbet soguk olacak
* yumurta ve sekeri cirpin
* geri kalan diger malzemeleri de ekleyip cirpin
* firin tepsisini yaglayip karisimi tepsiye dokun
* ben borcamda yaptim , kalin olsun isterseniz daha kucuk bir kaba yapabilirsiniz
* onceden isitilmis 175 derece firinda pisirin
* firindan cikan tatliyi bir kac dakika bekletip sogumus olan serbeti dökün
* kaymakla da servis yapilabilir, afiyet olsun:)

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Pudingli Milfoy 2

bir baska pudingli mifoy ile karsinizdayim, bu tarif halacigimdan.. cok da guzel yapar kendisi, ben bayiliyorum bu tatliya.. gecen hafta sevgili kocam iftardan sonra tatli ne yiyoruz deyince, en pratik olarak bu geldi aklima.. yapmasi da kolay tadi da guzel.. benim bu yapisimda pudingi biraz vicik oldu, daha kivamli olsa yemesi daha kolay olur..

Malzemeler
1/2 paket milfoy hamuru (aslinda turkiyedeki "bir paket milfoy" ile Almanyadaki "bir paket milfoy" ayni degil, turkiyede bir pakette baya fazla var.. )

pudingi icin
6 kasik un
6 kasik seker
4 su bardagi sut
1 kasik labne peyniri

uzerine pudra sekeri

Yapilisi

* Milfoy hamurunu dorde bolun, ufak kareler olusturun ( ben buradakini buyuk buyuk yaptim ama, ufak ufak olunca daha guzel, yemesi daha rahat)
* firin tepsinize yagli kagidi serip kestiginiz milfoyleri tepsiye dizin
*180 derecede milfoyleri pisirin, kisa surede oluyorlar, birakip gitmeyin
* bir tencerede un seker ve sutu telle cirparak pisirin
* kenara alip sogumasini bekleyin.. soguyunca labneyi koyup blenderla cirpin
* pisen milfoylerin arasini acip icine hazir olan pudingten doldurun
* en son uzerine pudra sekerini eleyerek koyup susleyin.









19 Ağustos 2012 Pazar

Ramazan bayrami 2012

Her ne kadar biz gurbette bayram oldugunu pek hissedemesekde, burada bayram herhangi bir gun gibi gecsede, elini opmeye gidecek kimse olmasa da aslinda Almanya'da da bayram bugun.. Kizima bayram hediyesi olsun diye kurdeleli pabuclar aldim, ne kadar hissettiyse artik...
Butun gun normal gecti bayram, evdeydik coluk cocukla.. Ama ikindiden sonra karar verip uc aile davet ederek mangal yaptik, tatli olarak da revani yaptim.. Toplam dort aile bir araya gelip bayrami kutladik, iyi oldu yaa...

Ama esimle de konusuyorduk, bu yaptigimizi turkiyede yapamayiz.. Turkiyede boyle saltur sultur, Allah ne verdiyse yiyelim maksat bir arada olmak muhabbet etmek deyip boyle rahat bir menuyle misafir agirliyamayiz, hele de bayramda..

Turkiyede hersey kuralina uygun olmali, baklavasindan boregine yemekler tam olmali.. Ne kadar dogru bilemiyorum, boyle olunca o ikramlari yapamayan misafirden vazgeciyor.. Daha iyi olmuyor bence..

Amerikadaki arkadaslarla aldigimiz bir karar vardi, birbirimize aksam oturmasina gittigimizde bir tatli bir tuzludan baska birsey yapmama karari, yaparsak kiziyorlardi, ayni sekilde her haftaki toplantilarimizda da uc cesit; tatli , tuzlu , salata seklinde... Boylesi cok cok daha iyi.. Soyle ki; misafir agirlayan cesit cesit menu hazirlamadigi icin yorulmuyor ve misafiri de yuk olarak gormuyor.. Misafir giden de , ev sahibine zahmet verdigini dusunmedigi icin o da rahat olabiliyor ve en en guzeli de bu davetler surekli tekrarlanabiliyor.. Obur turlu bir kere kallavi bir menuyle misafir agirlayip sonra uzuun sure misafire bulasmamak daha iyi degil bence.. Uhuvveti arttirmak icin onemli olanlar menuler olmamali..

Ne cok yazmisim.. Herkese hayirli bayramlar efendim:)

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Almanya - Münih (München)

Gezi programimizin ucuncu haftasi cumartesi gunu munihteydik.. Munih'e 4 saatlik araba yolculugundan sonra ulastik. Yol aslinda 3,5 saat surmeliydi ama yol calismasi yarim saat uzatti. Resimlerde de goruldudugu gibi yol calismasi trafiginde giderken uzerinde 'uzgun yuz' olan ve "12 km daha" "9 km daha" seklinde yazilar olan tabelalr cok hosumuza gitti. Turkiye'de de olmali... en son da 'gulen yuz' tabelasi ve "bitti" yazisi..:)

Munihe girerken bizi once futbol sahasi karsiladi, meshurmus burasi ve icine girip futbolcularin giyinme odalari , yurudukleri koridorlar filan gezilebiliyormus.. bizim pek ilgimizi cekmedi.. futbol sahasindan sonra 'Fujitsu' binasi.. Sonra da kaldigimiz otel Marriot München. otel odamizdan Fujitsu binasini yakindan cekebildim..

Otele girisimizi yaptirmaya gittik once, ordaki gorevli "Munih'i en iyi metroyla gezersiniz , sehir merkezinde parkedecek yer bulamazsiniz" deyince arabayi birakip, Asude'yi bisikletiyle, Erva'yi arabasiyla alip semsiylemizle dustuk yollara.. sansimiza hafta boyunca cok sicak olan havalar hafta sonrali yagmurlu oluyor birkac haftadir..

Elimizde harita, metroyla sehrin merkezi olan Marienplatz'a gittik.Metrodan cikar cikmaz arkamizda kalan yeni belediye binasi (Neu Rathaus) cok ihtisamli, minicik minicik heykellerle dolu, gotik mimariye ornek guzel bir bina..

Etrafta resim cektiren yuzlerce insan..oyle kalabalikti ki Munih, bizim istiklal caddesi gibi akin akin insanlar gidiyor bir yerlere..

hemen belediye binasinin yakininda oyuncak muzesi var, ama biz cocuklarla girmeye usendik, onu indir bisikletten, bunu al kucagina.. ay dusurcek, aman kircak diyerek gezemeyiz dedik..

Zaten ben kesin eminim ki ileride donup baktigimizda bu gezilerimize, yahu nasil iki cocukla bu kadar gezebilmisiz, yok acikti, yok uykusu geldi, susadi, tuvaleti geldi, yoruldu, agladi.. Nasil ugrasmisiz diyecegiz kesin.. Ben demeye basladim bile.. tabi bir de orucluyuz, o da ayri, ramazan ramazan nasil gezmisiz, saatlerce yollar gitmisiz, tum gun gunes altinda yurumusuz de diyecegiz kesin:)

Konumuza donecek olursak, biraz bilgi vererek devam edelim; Munih, Bavyera Eyaletinin en buyuk sehri.Armasinda bir rahip resmi varve rengi siyah ve altin sarisi.. bu renkler Munih'in resmi renkleri.

Sehir merkezi olan Marienplatz'da ki Frauenkirche, sehrin en buyuk katedrali.. Icine girdigimizde ayin vardi, insanlar toplanmis, rahip de bir seyler okuyordu.. gercekten buyuktu ama sehirde gordugum diger kiliselere gore daha sadeydi.

Munih'te 43 bin kusur Turk yasiyormus bize de bir cok turk denk geldi zaten. onun disinda merkezde calip soyleyenler, eglenen gruplar cok vardi. bir de onlari izleyenler..

Marienplatz meydanindan baska bir de Odeonplatz var gorulmesi gereken. Metroya binip oraya gittik, orada da guzel yapilar var, bir de Paris'te ki Sanzelize kapisi gibi bir kapi da burda var..

Orayi da gezdikten sonra diyanetin camisini bulup iftar yapabilecegimiz %100 helal olan bir restoran sorduk.. Aslinda camide de iftar veriliyormus ama biz cocuklar durmaz beklerken diye, cunku daha zaman vardi, gidelim dedik.. iftarimizi yaptiktan sonra kendimizi yataga nasil attik hatirlamiyorum bile, hemen uyumusum... demek isterdim ama oyle olmadi.. otele gidip once asudeyi giydir, uyusun diye ugras, sonra ervayi giydir,, altini degis, salla salla salla, uyumasin, bir daha salla salla salla.. sen uyukla o daha uyumasin... derkeen, o yorgunlugun ustune guzel bir uykuyu cektik ama oncesinde cok ugrastik:)

17 Ağustos 2012 Cuma

Kremali patates

Gecen hafta iftar icin bizi Erfurttaki evinde agirlayan sevgili Seyma'dan aldim bu tarifi.. O bize yapmisti ve cok begenmistik, evde hemen denedim ve yine cok begendik.. Tarif guzel yani:)

hem de gayet pratik, ben yanina firinda somon baligi ve makarna yaptim, guzel bi uclu oldular.. 

malzemeler
4-5 tane orta boy patates
1 paket krema
kekik, pul biber, karabiber
tuz,
yarim cay bardagi su

yapilisi
* patatesleri soyup yuvarlak ve ince ince kesin
* baharatlari ve tuzunu koyun
* kremayi ve suyunu da koyup hepsini birbirine yedirin
* 180 derece firinda patatesler yumusayana kadar pisirin







16 Ağustos 2012 Perşembe

Asudenin yeni yapistiricisi

 Amerikadayken cok severek ve ustune baskasini tanimayarak kullandigim koltukalti deodorantlari Turkiyede gordugum kadariyla cok daha pahali.. onun icin oradan donerken 6-7 tane stoklayip gelmistim, bir tanesi zaten 6-7 ay gidiyor.. boyle de super birsey.. onlardan simdi elimde 1-2 tane filan kaldi.. ve az once sevgili kizim buyuk bir neseyle "anneee, sizin parfumunuz var yaa, cok guzel yapistirici oluyooo" dedi..  ozaman anladim 2 gun once neden deodorantin onun odasindan ciktigini..

bir iki hafta once onun kendi yapistiricisi bitmisti, soyluyordu, ama firsat bulup alamamistim.. cocugum kendine care bulmus, boyle birsey icat etmis... ne diyeyim ki... :)

Saç örgü modelleri

Heveslenip heveslenip sac modelleri arastiriyorum, esim orgu filan seviyor diye degisik orguler ogrenmeye calisiyorum, ama gelin gorun ki ogrendiklerimi kendime yapmak cok zor oluyor, Asude'ye bile ancak yapabiliyorum, benim saclar yine ayni kaliyor, asudem suslenmis oluyor:) neyse artik, kocam beni boyle de sevsin napalim..

bugun Asude'de denedigim bu modeli kendime hayatta yapamam herhalde...

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Etli Patlican Yemegi

Sevgili esimin aldigi patlicanlarla ne yapsam diye ararken internette guzel ve kolay bir tarifle karsilastim..  Mutfakdili.blogspot.com adresinden aldigim bu guzel tarifi kendimize ore ufacik degisikliklerle hazirladim, ve gecer not aldim:)
patlicanlarin kizartilmiyor olusu hem kalori acisindan tercih edilecek bir durum, hem zamaniniz acisindan, hem de mutfagin temiz, evin de kizartma kokusuz kalmasi acisindan... Ben sevdim bu tarifi, tesekkurler mutfakdili :)

Ben tarifi kendi yaptigim sekliyle yaziyorum, ufacik degisiklikleri var o kadar..


Malzemeler

2 tane bostan patlicani
yarim kilo kuzu eti (kusbasi dogranmis)
2-3 tane domates
2-3 tane carliston biber
1 tane sogan
1 corba kasigi salca (ben biber salcasi kullandim)
yarim kasik tereyag
1 su bardagi su
tuz
nane, karabiber

Yapilisi

*  en basta kusbasi etleri bir tencereye koyup yarim bardak kadar su ilave edip kisik ateste pismeye birakin.. etler uzun sure pistiginde (yaklasik 1,5-2 saat)  cok guzel kivama gelince hazir..
* patlicanlari alacali soyup kup kup dograyin
* sogani yemeklik dograyin
* domatesleri kup kup dograyin, biberi de minik minik dograyin
* patlican ve digerlerini karistirip sarmisagi icine rendeleyin..
* hazir olan etleri patlicana ekleyip tuz ve baharatlarini koyun
* hepsini karistirip borcama yayin
*kucuk bir tavada tereyagi eritip salcayi koyun, salcayi bir iki cevirdikten sonra suyunu da koyup hafif kaynamaya baslayinca alin.
* hazirladiginiz salcali sosu borcamin uzerinde gezdirin.
* borcamin agzini folyo ile kapatip onceden isitilmis 200 derece firinda pisirin. patlicanlarin pismesi 40-50 dk suruyor.




Pembe Şifon Abiye

Simdi de sirada yine kayinvalidemin ellerinden sevgili gorumcemin bozom dugun yemegimizde giydigi kiyafeti var.. ben de giydim bu kiyafeti, abimlerin kina gecesinde, sacimi da topuz yapip gogus altinda ki tasli seritten basima tac olarak koymustum, tarz olmustu:) elbise cok begendigim elbiselerden, kollari genis, ucus ucus.. rengi de cok tatli, ellerine saglik Hurmet anne..:)

Janjanli Şifon Eşarp 1

Annemin el emegi goz nuru olan  esarplara devam.. bu esarbin ozelligi de iplik cekilerek kare kare desen verilmis olmasi.. cift katli, bir kati mor , bir kati gri, mor kisminin desenleri iplik cekilerek yapilmis ve alttaki gri renk oradan gorunmus.. dort kenari da sacakli.. 


Gelinlik 4

sevgili Busramin gelinligi bu da.. yine pelerinli bir model, basinda da taslarla yapilmis bir baslik.. kayinvalidem bunu da cok guzel dikmis.. ellerine saglik.

14 Ağustos 2012 Salı

Pembe-Gri Şifon Abiye

Simdi de kayinvalidemin benim icin diktigi, benim de abimin dugununde giydigim kiyafetimde sira.. ben sadece renklerini sectim, tasarim dikim diger herseyi kayinvalideme ait.. cok severek giydim...

Janjanli Şifon Şal 2

yine annemin yaptigi sallardan bir tane... farkli renkte..

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Zelabiya ( Irak Tatlisi)

Bana cok ilginc gelen bu guzel tatliyi paylasmak icin daha fazla bekleyemedim. yayinlanmayi bekleyen diger tarifleri erteleyip bunu paylasmak istedim, hem cok degisik ve lezzetli, hem de ramazana ozel bir tatli.

Gecen hafta iftara davet ettigimiz Irakli arkadaslar gelirken bu tatlidan getirmislerdi..bizim gullac gibi zelabiya tatlisi da ramazana ozel bir tatliymis. ben hazir oldugunu dusunurken kendi yaptigini ve cok kolay oldugunu soyleyince, hemen ertesi gun bulusma ayarladim ve bu tatlinin yapilisini ogrendim.. yanimizda uc tane cocukla yapmak zordu, asama asama resimlerini cekmek istesemde bu seferlik cekemedim, ama bir dahaki yapisimda resimlerini eklerim.. Turkiyeye gelip de sevdiklerime bu tatliyi yapip tattirmak icin sabirsizlaniyorum:)


Malzemeler
Hamuru
1 bardak un
1 bardak nisasta
1 paket maya
1\2 bardaktan az ilik su (mayayi hazirlamak icin)
1 bardk su

Serbeti
2 bardak toz seker
1 bardak su
biraz limon suyu

Kizartmak icin sivi yag

Yapilisi
* mayayi hazirlamak icin bir paket mayayi, ilik suya koyup bir iki tane kup seker koyun ve karistirin
* bir kapta diger hamur malzemelerini koyun
* bu arada serbeti hazrilayin, serbet soguk, tatli sicak olmali
* mayaniz hazir olunca digerlerine ekleyip cirpma teliyle karistirin
* uzerini kapatip kapali bir yerde 1 saat bekleyin.
* 1 saat beklerken her 15 dk da bir karistirin
* 1 saatin sonunda bir tavaya bolca yag koyup iyice kizdirin
* hazir olan karisimi piknik posetine doldurup icinde hic hava kalmayacak sekilde baglayin. hic hava kalmamali
* posetin ucunu minnacik kesin
* kizmis yagin icine sıkarak spiral seklini verin
* hafif kizarinca arkasini cevirin, orasi da kizarinca alip hazir olan serbetin icine atin
* 1 dk dan az serbetin icinde tuttun ve sonra alip servis tabagina dizin


Yoğurt Çorbası

Duydum ki burdaki yabanci arkadaslar, bu bloga girip tarifleri google translate'ten kendi dillerine cevirip yapiyorlarmis.. amma velakin google benim bazi kelimeleri cevirmiyormus, bazilarini da onlar anlamiyormus. mesela bizdeki "aldigi kadar un" tabiri bizim arkadasi baya bi yormus, 3 sefer yapmis gul tatlisini ve ucuncude ancak olmus, niye tam miktarini yazmiyorsun, diyor, aldigi kadar un da ne demek! :))

Bir de benim turkce karakterlerle yazmadigim kelimeleri google ceviremiyor, mesela 'çorba' yerine 'corba' yaziyorum..bendeki klavyede turkce karakterler yok cunku, ugrasmak gerekiyor obur turlusu icin.. velhasil, unumuz baska milletlere de yayilmis:))

o yuzden simdi basligimizi duzgun yazalim dedim, tarifte de duzgun yazmak icin caba sarfedicem insallah.. hadi bakalim, basit ve lezzetli bir corba, cocuklar icin bire bir..

Yoğurt Çorbasi

1 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 bardak yoğurt
4 bardak su
tuz
1/2 su bardağı pirinç (eğer dünden kalma pilaviniz varsa onu da koyabilirsiniz, ben bunda oyle yaptim)
1 yemek kaşığı tereyağ
nane

Yapılışı

* Pirinci 4 bardak suda haşlayın
* bir kapta yumurta, un, yoğurt ve tuzu çırpma teliyle çırpın
* pirincler haslandiktan sonra cirptiginiz karisimi icine ekleyip kaynayana kadar devamli karistirin
*kaynadiktan sonra altini kisin
*minik bir tavada tereyagi eritip nane koyun.
* bu naneli yagi da corbanin uzerine dokup karistirin, corba hazir.

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Gelinlik 3 ( otantik gelinlik )

Yine kayinvalidemin ellerinden benim en begendiklerimden biri.. Bu gelinlige bu havayi katan hem rengi hem de tabi ki kemeri ... cok cok guzel...

9 Ağustos 2012 Perşembe

Gelinlik 2 (Pelerinli Gelinlik)

Bir onceki postta "gelinin ablasi" nin kiyafetini paylastim, simdi de o gelinin gelinliginde sira.. gercekten gosterisli cok hos bir gelinlik, rengi, modeli herseyiyle gelinimize de cok yakisti..

Gelinligin arkasi pelerin seklinde, Turkiye'de su anda hangi tarzlar moda bilmiyorum ama 2-3 sene once cok vardi boyle pelerinli modeller.. elimde bir model daha var, o da abimin esinin gelinligi, onu da paylasicam, o da boyle pelerinli, cok hos bence.. benim zamanimda  (7 yil once ) boyle seyler hic yoktu yaa, simdi evleniyor olsam cok hos modeller secerdim herhalde... :)