21 Mart 2012 Çarşamba

Kısır

Kısır



eskiden yemedigim, zaten pek de sevmedigim kısırı annem yapmazdı hic.. babamlar da sevmez cunku.. ama evlendikten sonra esimin cok sevdigini ogrenince ve gittigim cogu toplantıda kısırı menunun vazgecilmezi olarak gorunce ben de ogrenmistim yapmayı... artık ben de seviyorum:)

Kısır icin malzemeler

7-8 adet taze sogan (ince ince kesilmiş)
yarım demet maydanoz
3-4 dis sarmısak (rendelenmiş)
1 tane kuru sogan
1 kasık salca
1 kasık biber salcası
2 bardak sıcak su
1 tatlı kasıgı tuz
2 bardak ince bulgur
1 kasık nane
1 kasık pulbiber
1 kasık karabiber
limon suyu
zeytinyagı
2 domates(kucuk kucuk kesilmis)

süslemek icin
domates , salatalık , marul

*ince bulguru bir kaba alıp uzerine sıcak suyu gezdirerek dokun, bulgurlar şişsin
*diger tarafta soganları pembelesinceye kadar kavurun
*soganlar pembelesince salcaları koyup karıstırın
*sonra bu kavurdugunuz soganı guzelce şişmiş olan bulgura dokup iyice karıstırın, elle de yogurabilirsiniz.
*sonra diger butun malzemeleri ekleyip karıstırın ve servis tabagına alıp dilediginiz gibi susleyin

kısır hazır:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder