20 Mart 2012 Salı

Zeytinyaglı Sarma


 Zeytinyaglı Sarma






ilk hamileligimde bir arkadasa gittigimde yeyip bayildigim sarmanin tarifini almak oldu ilk işim. sevgili Semra oyle guzel yapmıstı ki, daha diger misafirlere ikrama baslanmadan ben mutfakta baya bi yemistim borcamdan alıp alıp:) benim sevdigim zeytinyaglı sarmanın ic pilavı lapa olmalı:) tane tane ve sert olunca hosuma gitmiyor, o yuzden kendime yapıyorsam dedigim gibi tam pisiriyorum pilavını.. 


Zeytinyaglı Sarma

4-5 adet orta buyuklukte kuru sogan (yemeklik dogranmis)
1-2 adet domates (kabuklari soyulup, ince ince dogranmis)
1 yemek kasigi domates salcasi
2 bardak pirinc
1,5 su bardagi sicak su
Zeytinyagi
Kuru nane, tuz, karabiber
Limon suyu
Yeteri kadar asma yapragi


*yaprakları konserveden cıkarıp tuzundan arınması icin suda bekletin
*soganlari bol zeytinyagında kavurun
*kavurduktan sonra icine salcayi, domatesleri ve tuzunu ekleyip, domatesler ölene kadar pisirin
*en son pirinci ve arkasından sıcak suyu ekleyip kısık ateste pismeye bırakın
*yaklasık bes dakikada suyunu cekiyor, altını kapattıktan sonra karabiber, bolca nane ve 1 limon suyu ekleyip karıstırın.
ic pilav hazır. hafif soguduktan sonra sarmaya baslayabiliriz


tencerenin dibine bir iki yaprak serip sarmaya baslayın. bittikten sonra en uste biraz daha limon sıkıp aralardan gozukecek kadar su koyun. yine bir iki yaprak da sarmaların uzerine serin.bir tabak ile sarmaları kapatın.
ve kapagını kapatıp ocaga alın ve kaynadıktan sonra yapraklar yumusayana kadar kısık ateste pisirin. suyunu cekiyor vee zeytinyaglı sarmamız hazıırrr:)
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder