Evdeki bilgisayardan bloguma girip tarif yayınayamıyorum, sebebini bilmedigimiz bir sekilde sayfayı acmıyor, hata veriyor.. Simdi annemlere geldim ve ilk işim elimdeki tariflerden birini yayınlamak oluyor..
Bu yemegin tarifini morbiber.com'dan aldım, esim cok begendi, ozellikle de kıymalı karısımına bayıldı.. gercekten de guzeldi.. hemen tarife gecelim
Malzemeler |
Yarım kilo yağsız kıyma 1 Adet soğan 2-3 dal taze soğan 1 Demet maydanoz 3 Diş sarımsak 2 Adet domates 2 adet rendelenmiş havuç 4 Adet sivri biber 1 Çorba kaşığı salça Tuz, karabiber, kimyon Pulbiber, Kırmızı toz biber, 3 Adet haşlanmış patates 1 kaşık tereyağ yarım su bardağı süt kaşar peyniri rendesi tuz Yapılışı *Kıymayı bir kaba alıp içine rendelenmiş sogan, kıyılmış maydanoz,taza sogani, rendelenmis sarımsagı,tuzunu, baharatlarını ve rendelenmiş havucu koyup yogurun. *bu kıymalı karısımı isterseniz biraz kavurup, isterseniz kaavurmadan yapabilirsiniz. *Fırın tepsisini yaglayın *tepsinin kenarlarında 3-4 santim bosuk kalacak sekilde kıymalı karısımı tepsiye yayın. *domatesleri ve biberleri resimdeki gibi dilmleyip tepsinin kenarındaki bosluga dizin *eger kıymayı once ocakta kavurmadan yapıyorsanız bu asamada tepsiyi fırına verip kıymayı yarı yarıya pişirin *salçaya 1 su bardagı su ekleyin, karıstırın *salcalı sosu pişen kıymalı harcın uzerinde gezdirin *bu arada kenarda patates puresini hazırlayın *patates puresini kıymalı harcın uzerine yayın *purenin uzerini de kasar peyniri rendesiyle kaplayın *tepsiyi yeniden fırına verip uzeri kızarıncaya kadar pişirin *fırından alıp dilimleyerek servis yapın... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder