10 Ekim 2012 Çarşamba

Ben geldiiimmm! - Yağsız Karnıyarık

Merhabaa herkese
kisa bir ara dedik, uzun bir ara oldu, bir ayi gecmis yazmayali.. bunca sure icinde ben ev kurdum , yerlestim, kocami yeni isine, kizimi yeni okuluna baslattim.. simdi de evime alisma surecindeyim.. aslini isterseniz daha ilk gunden alistim ben evime.. artik ulkemde annemin yanindayim, gelmeden alismistim zaten:)

cok ozlemisim burayi, birseyler yazip paylasmayi.. daha eklenmeyi bekleyen bir suru gezi yazilari var elimde.. fotograflari derleyip duzenleyip paylasicam insallah.. döndüm artik, yeni baslangiclarla yeniden baslayalim, haydi...

bu uzun ayriligin ustune soyle guzel bir ana yemek paylasayim dedim.. hem de kalorisi az bir yemek.. bilmiyorum deneyeniniz var mi ama ben senelerdir karniyarigi kizartarak yapmam.. evet, kizarmis hali coook cok guzel ama, benim bu yaptigim sekline okadar alistik ki , kizarmisinin tadi nasildi ki diye de dusunmuyor degilim, bu hali bizi gayet tatmin ediyor, aman zaten kizartmalari yiyecek kadar da uygun degil tiplerimiz diyerekten, patlicanin bu yaptigim seklini bagrimiza basmis bulunmaktayiz..

gelelim tarifine, bu yontemi ilk kez amerika'da iken , yabancilar icin duzenledigimiz yemek kursunda sevgili Tezcancim'dan gordum, o gun bugundur de karniyarigi hep boyle yaptim.. buyrun bakalim

malzemeler
5-6 adet patlican
200 gr kiyma
2 sogan
1 kasik salca
karabiber, pulbiber
tuz

suslemek icin
domates
biber

sosu icin
su (yaklasik iki bardak)
1,5-2 kasik salca
tuz
4-5 dis sarimsak


yapilisi

* patlicanlari yikayip alacali soyun
* bir tabaga dizip uzerine 4-5 avuc su ekleyin
* serayla (strec film mi oluyor?) hic acik yer kalmayacak sekilde uzerini örtün. (asama asama fotograflarda da gorebilirsiniz)
* bu sekilde hazirladiginiz tabagi mikrodalga firina en yuksek derecede 15 dk kadar koyun (patlicanlar yumusamamissa devam..)
* hazir olan patlicanlari tepsiye dizin
* bu arada tencerede yagda yemeklik dogradiginiz soganlari kavurun
* kavrulan sogana salca ekleyin
* biraz kavurduktan sonra kiymayi ve baharatlarini tuzunu ekleyip kiymayi guzelce pisirin
* patlicanlarin ortalarini kenarlarindan bir parmak kalinliginda birakarak kesin
* hazir olan kiymali harc ile iclerini doldurun
* uzerlerine domates ve biberden süs olarak koyun
* minik bir tencerecikte su ile salcayi karistirip kaynatin, icine tuzunu ekleyin ve sarimsagi da rendeleyin
* bu sosu tepsiye karniyariklarin uzerine dokun
* 180 derece onceden isitilmis firinda yarim saat kadar pisirin

2 yorum:

  1. hıııım miis gibi görünüyor...
    ellerinize emeklerinize sağlık...
    afiyetler olsun...

    YanıtlaSil