Daha once de yaptigim ve arap arkadaslar tarafindan cok begenilen boregimizden yaptim yine.. bu sefer ispanakli borek..
Ispanakli Borek
4-5 tane yufka
2 yumurta (birinin sarisi ustune)
1 bardak sut
yarim bardak su
1 cay bardagi kadar sivi yag
ic harci icin
1 sogan
yarim kilo ispanak
1 kasik salca
tuz, karabiber ,pulbiber
Yapilisi
* sutlu harci hazirlamak icin yumurta, sut ve sivi yagi telle guzelce cirpin
* bir yandan da ic harci hazirlamak icin sogani biraz sivi yagda kavurun
* sogan pembelesince salcayi ekleyip bir iki kez karistirin
* ispanaklarini , tuzunu ve baharatlarini da koyup kisik ateste ispanaklari pisirin
* tepsiyi yaglayi veya yagli kagit koyup yufkadan bir kat serin
* uzerine sutlu harcdan surun
* bir kat daha yufka serin, yine uzerine sutlu harctan surun
* uc kat yufka olunca ispanakli harctan koyun
* yine ayni islemi tekrarlayin
* boregin ince olmasini istiyorsaniz toplam 9 kat yufka yapabilirsiniz (benim ki oyleydi, iki tepsi yaptim 9'ar kattan)
* en son uzerine ayirdiginiz yumurtanin sarisini surup arzuya gore corek otu serpin* 180 derece onceden isitilmis firinda pisirin

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder