Almanya'da yasadigim sehirde yasayan bir kac turkten biri olan Sehriban'a ait bu tarif. Esinin donerci dukkaninda yiyip bana da biraz getirdi esim bu sarmalardan ve derhal ogrenmem gerektigine karar verdik birlikte. Ben zaten cok onceden beri arap dolmasina bayilirim, annem " seni araplara vericem " derdi, dolma ugruna gidebilirdim yani uzaklara:))
Sevgili Sehriban da bu taifi Adiyaman'da ki annesinden ogrenmis tabi ki.. Ben de hic vakit kaybetmeden gecen hafta bir bulusma ayarlayip evine gittim ve birlikte bu dolmalari yaptik, onun bir oglu ve benim kizimla yardimsiz yemek yapmak zor olsa da , sonucu mukemmeldi, ellerine kollarina saglik Sehriban:)
Arap Dolmasi
İc harci icin
Kiyma ( etsiz yapmak isterseniz de kiyma haric hersey ayni)
Bir avuc bulgur
Goz karari pirinc
2-3 tane sogan ( ince dogranmis )
Sarmisak ( istege bagli, ister bir bas, ister iki dis)
Bolca biber salcasi ve domates salcasi
Karabiber
Zeytinyagi
Tuz
Yoguruken biraz su
Sosu icin
Sumak eskisi
Zeytinyagi
Salca
Tuz
Su
Yapilisi
* İc harci hazirlamak icin butun malzemeleri koyup guzelce yogurun
* tuzu az olmasin, puf noktalardan biri bu* sonra patlican, lahana, biber, acur, yaprak her ne varsa onlari doldurun, fazla doldurmayin pistiklerinde cikmasin iclerinden
* doldurduktan sonra agizlarini kapatin patlican biber ve acurlarin
* tencereye dizip sosunu hazirlayin
* uzerine sosu dokun, dolmalarin aralarindan gorunmesi lazim azicik da ustlerine cikmasi lazim suyun
* pismesi icin ocaga alin ve suyunu cekene kadar pisirin
* pistikten sonra biraz ilinmasini bekleyip genisce bir siniye ters cevirin
* oradan da alip tabaga dizin
oy oyyy kurutulmus sebzelerle harıka olan dolma yirim seni canım cektı yaw:))
YanıtlaSilarap gelını olmak ıcın uzaga gıtmene gerek yok canım ben uzakta degılım mesela :)) ellerıne saglık kuzum..
Dogru soluyorsun burcu:) cok guzel oluyor bayiliyorum bu dolmaya:))
YanıtlaSil