6 Temmuz 2012 Cuma

Kabakli krep pasta

Oyle zamanlar oluyorki hergun kizlarima kahvaltida krep yapiyorm.. Hergun yeseler bikmiyorlar onlar da... Kreple ilgili esimle hala konustugumuz bir animiz da var, dugunumuzun ertesi sabahi evde ekmek yoktu, kaldigimiz yer de dag basinda bir yazlik oldugu icin krep yapalim dedik, ben daha once hic yapmamistim, esim annesini arayip tarifini aldi, ben de yaptim.. Esimin yaptigim kreple ilgili yorumu " this is really crap" oldu.. :)) sorun tavada miydi krepte miydi bilmem ama parca parca hamur olmustu, kreple uzaktan yakindan ilgisi olmayan bir krepti, o gun bugundur neredeyse her krep yapisimda "cok ilerleme var , nerden nereye" diyoruz :)) artik krep ustasi oldum:)

Esim yine turkiyedeydi, artik istanbulda asyadan avrupaya gecer gibi almanya-turkiye arasi gidip geliyor, her hafta turkiyede nerdeyse:) bi seminere gidiyor bi sinava... Dun de yine iki gunluk Turkiye seyehatinden sonra geldi, ona degisik ne yapayim diye nette geziniyordum, sehirlerarasiask.blogspot.com adresinden buldugum bu krep pastasini hemen yapmaya karar verdim.. cok degisik bulduk ve afiyetle yedik, hatta icine pulbiberini fazla kacirmis olmama ragmen bizim ervacik da yedi bir guzel.. kizlarimin aciya dayanikliligi yuksek:)

Krep Hamuru

2,5 bardak sut
1,5 bardak un
2 yumurta
Tuz

İc harci
2-3 tane kabak
2-3 tane patates
1-2 tane havuc
Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
*krepleri hazirlarken bir yandan da ic harci icin havuclari patatesleri ve kabaklari rendeleyin
*sivi yagda baharatlarini ekleyip pisirin
*kreplerin aralarina ic harctan koyun
*en ustune kasar peyniri rendesi serpip firinda eriyene kadar pisirin
* dilimleyerek borek gibi servis yapin.

2 yorum:

  1. pasta olunca tatli sanmistim ama tam bana gore tuzlu pasta cikti! ellerinize saglik

    YanıtlaSil