6 Temmuz 2012 Cuma

Kalburabasti

(Guncelleme: Komsum olan yabanci arkadaslar blogdaki tarifleri kendi dillerine translate edip aliyorlarmis.. ama bazi cumleleri dogru cevirmedigi icin anlamiyorlarmis.. onun icin ornegin bu tarifte sekli nasil verdigimin resimlerini istediler.. yeniden tatliyi yapip asamalarinin resmini cektim..)

Bugun yine esimin arkadaslari geldiler, onlara cay kenari olarak kaburabasti yaptim, uzun zamandir serbetli tatli yapmamistim.. Yurtdisinda bekar bir erkek olarak yasamak cok zor, onun icin cocuklara annelerinin yaptigi, kendilerinin pek de ugrasip yapmayacaklari seyleri yapmaya calisiyorum, bir kere daha kalburabasti yapmistim da " oo abi kalburabasti super olmus " diye memleket hasretleri depresmisti:)

Kalburabasti

yarim paket margarin ya da tereyag
yarim cay bardagi sivi yag
2-3 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldigi kadar un
ince cekilmis findik ya da ceviz

serbeti icin
2,5 su bardagi su
2,5 su bardagi seker
ceyrek limon suyu

yapilisi
* once serbeti hazirlamak icin suyu ve sekeri koyup kaynatin, kaynamaya basladiktan 10-15 dk sonra limon suyunu da koyup altini kapatip sogumaya birakin
* hamur icin butun malzemeleri koyup yumusak bir hamur elde edin..
* uzerini ortup 10 dk dinlendirin
* hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip rendenizin kucuk tarafina hamuru bastirin, avuc ici kadar buyuklukte olunca rulo yaparak sarin
* onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirin
* tatli sicakken sogumus olan serbeti uzerine dokun..



2 yorum: