18 Ağustos 2012 Cumartesi

Almanya - Münih (München)

Gezi programimizin ucuncu haftasi cumartesi gunu munihteydik.. Munih'e 4 saatlik araba yolculugundan sonra ulastik. Yol aslinda 3,5 saat surmeliydi ama yol calismasi yarim saat uzatti. Resimlerde de goruldudugu gibi yol calismasi trafiginde giderken uzerinde 'uzgun yuz' olan ve "12 km daha" "9 km daha" seklinde yazilar olan tabelalr cok hosumuza gitti. Turkiye'de de olmali... en son da 'gulen yuz' tabelasi ve "bitti" yazisi..:)

Munihe girerken bizi once futbol sahasi karsiladi, meshurmus burasi ve icine girip futbolcularin giyinme odalari , yurudukleri koridorlar filan gezilebiliyormus.. bizim pek ilgimizi cekmedi.. futbol sahasindan sonra 'Fujitsu' binasi.. Sonra da kaldigimiz otel Marriot München. otel odamizdan Fujitsu binasini yakindan cekebildim..

Otele girisimizi yaptirmaya gittik once, ordaki gorevli "Munih'i en iyi metroyla gezersiniz , sehir merkezinde parkedecek yer bulamazsiniz" deyince arabayi birakip, Asude'yi bisikletiyle, Erva'yi arabasiyla alip semsiylemizle dustuk yollara.. sansimiza hafta boyunca cok sicak olan havalar hafta sonrali yagmurlu oluyor birkac haftadir..

Elimizde harita, metroyla sehrin merkezi olan Marienplatz'a gittik.Metrodan cikar cikmaz arkamizda kalan yeni belediye binasi (Neu Rathaus) cok ihtisamli, minicik minicik heykellerle dolu, gotik mimariye ornek guzel bir bina..

Etrafta resim cektiren yuzlerce insan..oyle kalabalikti ki Munih, bizim istiklal caddesi gibi akin akin insanlar gidiyor bir yerlere..

hemen belediye binasinin yakininda oyuncak muzesi var, ama biz cocuklarla girmeye usendik, onu indir bisikletten, bunu al kucagina.. ay dusurcek, aman kircak diyerek gezemeyiz dedik..

Zaten ben kesin eminim ki ileride donup baktigimizda bu gezilerimize, yahu nasil iki cocukla bu kadar gezebilmisiz, yok acikti, yok uykusu geldi, susadi, tuvaleti geldi, yoruldu, agladi.. Nasil ugrasmisiz diyecegiz kesin.. Ben demeye basladim bile.. tabi bir de orucluyuz, o da ayri, ramazan ramazan nasil gezmisiz, saatlerce yollar gitmisiz, tum gun gunes altinda yurumusuz de diyecegiz kesin:)

Konumuza donecek olursak, biraz bilgi vererek devam edelim; Munih, Bavyera Eyaletinin en buyuk sehri.Armasinda bir rahip resmi varve rengi siyah ve altin sarisi.. bu renkler Munih'in resmi renkleri.

Sehir merkezi olan Marienplatz'da ki Frauenkirche, sehrin en buyuk katedrali.. Icine girdigimizde ayin vardi, insanlar toplanmis, rahip de bir seyler okuyordu.. gercekten buyuktu ama sehirde gordugum diger kiliselere gore daha sadeydi.

Munih'te 43 bin kusur Turk yasiyormus bize de bir cok turk denk geldi zaten. onun disinda merkezde calip soyleyenler, eglenen gruplar cok vardi. bir de onlari izleyenler..

Marienplatz meydanindan baska bir de Odeonplatz var gorulmesi gereken. Metroya binip oraya gittik, orada da guzel yapilar var, bir de Paris'te ki Sanzelize kapisi gibi bir kapi da burda var..

Orayi da gezdikten sonra diyanetin camisini bulup iftar yapabilecegimiz %100 helal olan bir restoran sorduk.. Aslinda camide de iftar veriliyormus ama biz cocuklar durmaz beklerken diye, cunku daha zaman vardi, gidelim dedik.. iftarimizi yaptiktan sonra kendimizi yataga nasil attik hatirlamiyorum bile, hemen uyumusum... demek isterdim ama oyle olmadi.. otele gidip once asudeyi giydir, uyusun diye ugras, sonra ervayi giydir,, altini degis, salla salla salla, uyumasin, bir daha salla salla salla.. sen uyukla o daha uyumasin... derkeen, o yorgunlugun ustune guzel bir uykuyu cektik ama oncesinde cok ugrastik:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder