Hala guzel bir pogaca tarifi yazmadigimi farkettim, hemen ise koyuldum.. bu yaptiklarim da dahil , ne zaman buradaki arap arkadaslara pogaca yapsam, ilk yiyenler hep sasiriyorlar.. ekmek zannediyorlar, icinden peynir cikiyor filan.. degisik geliyor onlara.. hepsi de tarifini istiyor sonra:) verelim biz de tarifi
Malzemeler
maya icin
1 paket toz maya
1 cay bardagi ilik su
2 tatli kasigi seker
hamur icin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
1 tatli kaşığı tuz
hazirlanan maya
aldigi kadar un
icine
peynir-maydanoz
Yapilisi
* mayayi hazirlamak icin bir kasede ilik suya mayayi ve sekeri koyup karistirin
* mayayi bir kenara koyup hic oynatmayin ve degmeyin, bekleyin kabarsin:)
* o sirada diger butun malzemeleri yogurma kabina koyun
* mayaniz kabarinca onu da ekleyip guzelce yogurun
* uzerini kapatip 1 saat beklemeye alin
* bir saat sonra istediginiz buyuklukte (genelde ceviz kadar) elinize alip yassilastirin
* icine maydanozlu peynirden biraz koyup hamurun kenarlarini ortada birsetirin
* birlesen kisim altta kalacak sekilde tepsiye dizin
* uzerlerine yumurta sarisini surup arzuya gore corek otu, susam serpin
* 180 derece onceden isinmis firinda pisirin
mayalı ve pofuduk bir poğaçaya asla hayır demem ...
YanıtlaSilçayla çok güzel olur...
ellerine sağlık canım...
sevgiler....
Aynen oyle..:) tesekkurler
Sil