6 Ağustos 2012 Pazartesi

Firinda Besemal Soslu Tavuklu Makarna

Yemegin ismi baya uzun ama yapilisi kolay ve o kadar da uzun degil, isin guzeli tadinin kotu olma olasiligi pek yok.. bu guzel yemegi bugun yaptim ve taze tazeyken hic vakit kaybetmeden yazayim istedim.. buyrun tarife gecelim

Firinda Besemal Soslu Tavuklu Makarna

3 adet kemikli tavuk (gogus de olabilir)
1 kavanoz garnitur
yarim paket makarna
1 su bardagi kasar peyniri rendesi

sos icin
3 kasik tereyag
3-4 kasik un
3,5 bardak sut
1 yemek kasigi kori baharati
tuz, karabiber

Yapilisi
* tavugu haslayip didik didik yapin
* makarnayi haslayip suzun
* tavuk,makarna ve garnituru karistirip borcama yayin
* besemal sosu hazirlamak icin once tereyagi tencerede eritin, uzerine unu ekleyip unu guzelce kavurun
* un kavrulduktan sonra soguk sutu surekli karistirarak ilave edin
*tuz, karabiber ve koriyi koyup muhallebi kivamina gelene kadar cirpici ile karistirin
* kaynadiktan sonra borcamdaki tavuklu karisimin uzerine dokun,
* hepsini karistirip sosun iyice yayilmasini saglayin
* en ustune kasar rendesi koyup firinda uzeri kizarana kadar pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder